Stichting EzelspoorStichting Ezelspoor – Asinotherapie Zeeland heeft als doel: het organiseren en stimuleren van activiteiten op het gebied van asinotherapie voor mensen met beperkingen en het verrichten van al hetgeen met het vorenstaande verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn. De stichting dient het algemeen belang, ze heeft geen winstoogmerk.
We zijn gestart in 2011 met onze activiteiten en zijn gevestigd in het dorp Kamperland op Noord-Beveland, nabij het Nationaal Park Oosterschelde, de Noordzee en het Veerse Meer.
Kenmerkend is vooral de ruimte, rust en het weidse uitzicht en de prachtige kudde ezels al grazend te midden van dat typische Zeeuwse landschap. Ezels zijn bijzondere dieren die, net als dolfijnen, graag contact maken. Onze ezels staan garant voor bijzondere ontmoetingen en zijn in staat om rust te geven en zowel kinderen als volwassenen met beperkingen te laten ontspannen. Dit heet ook wel asinotherapie.

Binnen ons “Buurderij” concept zijn er bijvoorbeeld mogelijkheden voor:

  • Mensen met beperkingen die graag met dieren omgaan. Zij krijgen een programma met een plezierige en zinvolle dagbesteding.
  • Kinderen en jongeren met autisme die de mensenwereld vaak te moeilijk vinden. Via herkenbare en overzichtelijke taken samen met de ezels bieden wij hen ontspanning en rust in het hoofd.
  • (Jonge)volwassenen die door omstandigheden weinig kans maken op de arbeidsmarkt kunnen bij ons terecht voor arbeidstraining. Zij leren via de ezel arbeidsritme en verantwoordelijkheid.

Wij zijn uniek in Zeeland omdat onze ezels en het buitenleven een centrale rol spelen. Wij  krijgen mensen in “beweging”.  Wij zijn groot in recreatie, communicatie en acceptatie. Iedereen is uniek en heeft talent.

Wij zijn nadrukkelijk op zoek naar sponsoren en samenwerkende partners om het bovenstaande verder te realiseren!

Stichting Ezelspoor

Bianca Plune
Constance UijtdeHaag